• Halloween na 1. stupni
          • Halloween na 1. stupni

          • Poslední den před podzimními prázdninami si pro mladší spolužáky páťáci pod vedením Z. Kutmanové, M. Malčekové a K. Pittroffové připravili zábavné dopoledne s halloweenskou tematikou. Děti si měly možnost zasoutěžit v různých disciplínách a vyzkoušet si šikovnost svých rukou. Výsledkem jejich úsilí byla halloweenská výzdoba, kterou si žáci odnesli domů. Za splnění všech úkolů na jednotlivých stanovištích byly děti odměněny malou sladkostí. Děkujeme všem za pěkně prožité dopoledne.

        • Úspěchy na Logické olympiádě
          • Úspěchy na Logické olympiádě

          • Děkujeme a blahopřejeme všem účastníkům základního kola Logické olympiády. Na naší škole v kategorii A (3. – 5. třída) zvítězil Martin Bílek z 4. třídy. V kategorii B (2. stupeň) zvítězil a postoupil do krajského kola Vítězslav Kuchta z 8.A. Nechal za sebou 98% z 25 786 soutěžících. Gratulujeme! Druhé místo patří Michalu Santo (7. třída), třetí místo Petru Střechovi (8.B). Těšíme se opět za rok.


            Za ZŠ Luby, koordinátor soutěže Ing. Jaromír Jelínek

        • Burzy středních škol
          • Burzy středních škol

          • V rámci Volby povolání žáci 9. ročníku navštívili tzv. Burzy středních škol. První se konala dne 5.10.23 na Integrované střední škole technické a ekonomické v Sokolově. Zástupci jednotlivých škol nejen Karlovarského kraje prezentovali své obory, nabízeli individuální pohovory, odpovídali trpělivě na dotazy žáků. ISŠTE propojila tuto akci s oslavou výročí 30 let založení školy, a tak byl pro žáky připravený bohatý program doprovázený kulturními vložkami, švédskými stoly. Naši třídu doprovázel student
            4. ročníku. Jeho srozumitelný a zajímavý výklad žákům dovolil si detailněji prohlédnout hezký interiér školy, pochopit systém vzdělávání na této škole.    

            Druhá Burza středních škol se konala na Střední průmyslové škole v Ostrově nad Ohří dne 12.10.23, kde nás uvítal zástupce ředitele p. Háček. Žáci dostali základní informace o programu setkání
            a dostali hodinový rozchod, aby sami oslovili zástupce těch škol, o které by případně měli zájem. Burzu doprovázela akce Krajské hospodářské komory.  Pomocí aplikace Můj život po škole měli žáci možnost zadat svá kritéria a díky nabídce získat představu o zaměření budoucího studia, popřípadě výběru střední školy.  Zároveň si mohli zkusit zrealizovat svůj finanční plán po škole.

            Poslední Burza středních škol probíhala na Integrované střední škole v Chebu dne 19.10.23, kde byly zajímavě prezentovány především jednotlivé obory této školy.  

            Naši „deváťáci“ mají před sebou náročné měsíce, kdy se musí rozhodnout, jakou cestou se po škole vydají. Chceme jim i touto cestou pomoct zorientovat se na trhu práce, v požadavcích moderní společnosti a zároveň je podpořit při uskutečňování svých snů, cílů.

             

            Mgr. Michaela Pařízková

            výchovná poradkyně

        • Podzimní prázdniny
          • Podzimní prázdniny

          • Připomínáme podzimní prázdniny ve dnech 26.- 27.10. 2023.

            Školní jídelna není v provozu. 

            Přejeme hezké dny.

            vedení školy. 

        • PLÁNOVANÉ PŘERUŠENÍ DODÁVKY ELEKTŘINY
          • PLÁNOVANÉ PŘERUŠENÍ DODÁVKY ELEKTŘINY

          • Dovolte, abychom Vám předali informaci o PLÁNOVANÉM PŘERUŠENÍ DODÁVKY ELEKTŘINY DNE 19.10. 2023 OD 7.30 - 15.30. Tento den, čtvrtek 19.10. 2023, nebude v provozu školní jídelna, neproběhne výdej obědů.

            Děkujeme za pochopení.

        • Prodej sbírkových předmětů – nadace Život dětem
          • Prodej sbírkových předmětů – nadace Život dětem

          • Naše škola se zapojila do sbírky pro nadaci Život dětem, která pomáhá
            - rodinám pečujícím o postižené, či jinak dlouhodobě nemocné děti,
            - dětským oddělením nemocnic i zařízením pečujícím o nemocné,
            - handicapovaným a opuštěným dětem,
            - přispívá na pořádání akcí pro děti z dětských domovů i jiných charitativních akcí.

            Výběr finančních prostředků probíhá prodejem sbírkových předmětů. V současné době nabízí:
            MAGNETKY S OBRÁZKY ZVÍŘAT cena za kus/ 30,-
            BATERKY (přívěšek) cena za kus/ 35,-
            STYLUSY (přívěsek) cena za kus/ 30,-

            Pokud se rozhodnete podpořit tuto nadaci, přijďte do kanceláře zástupkyně ředitele.

            Těšíme se na Vás.

        • Návštěva knihovny
          • Návštěva knihovny

          • Dne 11.10. navštívili žáci 4.třídy Městskou knihovnu v Lubech. Děti představily své knížky, povídaly si s paní knihovnicí o knihovně, jaké druhy knih zde najdou, jak jsou v knihovně řazené a s některými knihami je seznámila. Poté měly možnost si je v knihovně prohlédnout 📖.


            Třídní učitelka Iveta Komorousová

        • Okresní finále atletického čtyřboje
          • Okresní finále atletického čtyřboje

          • V pátek 6.10. se na sportovním hřišti při ZŠ Luby konalo okresní finále atletického čtyřboje. V konkurenci škol z Chebu, Mariánský Lázní, Františkových Lázní, Skalné a Lubů se našim chlapcům podařilo získat druhé místo a tím i postup na krajské finále, které se uskuteční na atletickém stadionu v Chodově 12.10. Naše děvčata se umístila na čtvrtém místě ze šesti zúčastněných škol. I přes chladné počasí sportovci podali výborné výsledky a pochvalovali si nejen prostředí, ale i atmosféru. Miroslav Pecháček

        • Den země
          • Den země

          • Máme vztah k přírodě, záleží nám na prostředí, ve kterém žijeme, a právě proto jsme věnovali projektu Den země dva dny a propojili jej s preventivními aktivitami. Garantem projektu byl Mgr. Miroslav Pecháček. Připravil harmonogram aktivit, materiály pro vyučující a zajistil výjezd některých tříd jednak na EKO farmu do Chebu, jednak na SOOS a hrad Vildštejn. V úterý 26. 9. většina tříd se svými třídními učiteli navštívila některá zajímavá místa v Lubech, někteří se rozhodli pomoct přírodě a sbírali odpadky. Čtvrtá a pátá třída navštívila EKO farmu v Chebu. Žáci si upekli chleba, jiní si vyrobili sýr. Druhý den žáci osmých tříd ve spolupráci s bývalou žákyní naší školy, dnes studentkou VŠ, navštívili  SOOS a odtud došli do Skalné na hrad Vildštejn. Zpracovávali společně informace a plnili nejrůznější úkoly. Druhá a třetí třídy vyjely na EKO farmu do Chebu, kde strávily den jako malí farmáři. Hodnocení, ústní i písemná, žáků těchto aktivit, potvrdila smysl projektového dne. Žáci mohli propojit své znalosti ze školy s praktickým životem a strávit společné chvíle se třídou i třídním učitelem mimo běžnou výuku, mimo budovu školy. Alena Komárková

        • Projekt Evropský den jazyků
          • Projekt Evropský den jazyků

          • Rada Evropy ve spolupráci s Evropskou unií vyhlásila den 26. září jako Evropský den jazyků s cílem upozornit na rozmanitost jazyků a na možnost jejich studia v evropských zemích. Naše škola se k tomuto svátku připojila projektovou výukou dne 25.9. 2023. Garantem celé akce byla Mgr. Michaela Pařízková, která připravila nejen harmonogram aktivit, ale i materiály, hry, informace pro všechny třídy. Ve spolupráci s vedením školy byl projekt navázán i na přeshraniční spolupráci. Byla oslovena koordinátorka přeshraniční spolupráce paní 
            Mgr. Pavlína Kellerová, jejíž jazykové animace se staly součástí harmonogramu pro 4.-7. třídy. Žáci 1. ročníků slyšeli slovenštinu, pustili si krátkou slovenskou pohádku, vnímali podobnost s českým jazykem.  Ostatní třídy se věnovaly nejrůznějším evropským státům a jejich úředním jazykům. Zaznívaly obvyklé fráze ve španělštině, italštině, francouzštině, ale i dánštině, maďarštině, hlavně v němčině a angličtině. Žáci sedmých ročníků se zúčastnili soutěže Rady Evropy o vytvoření poutavého plakátu na téma Jazyky v mé třídě. Byli pečliví a všichni se na něm podíleli. Žáci deváté třídy si připravili na tento den prezentace, aby ostatní spolužáky i pedagogy seznámili se zajímavostmi některých zemí. Zazněly písně i výroky osobností, fráze úředních jazyků z Itálie, Francie, Španělska, Německa a Velká Británie.  Jejich příprava byla tak důkladná, že si doma připravili národní specialitu každé země a přinesli nám ji do školy ochutnat. Velmi přirozeně se zapojili i ukrajinští žáci, zejména z 9. ročníku. Pojali tento den jako seznámení se svou zemí. Nápaditým plakátem i prezentací ukázali spolužákům zajímavosti, zvyky a tradice, přírodu, známé osobnosti Ukrajiny. Velmi živá a zajímavá byla debata se žáky i učiteli o školách, školství, známkování na Ukrajině.  Po celý den panovala na škole velmi příjemná pracovní nálada, kterou oživila svými animacemi i paní Mgr. Pavlína Kellerová. Pozitivní zpětná vazba zazněla i v hodnotících listech žáků jednotlivých tříd. Alena Komárková. 

        • Burza knih
          • Burza knih

          • Navázali jsme na tradici školy a v pondělí 25. září 2023 se v malé tělocvičně naší školy konala burza knih. Spolu s paní Z. Kutmanovou jsme vytvořili plakát, vyvěsili na EduPage. Přijít a prodávat své knížky mohla jakákoliv třída, kdokoliv z veřejnosti mohl nakupovat. Naše 9. třída střádala knížky různých žánrů několik týdnů. Nejvíce se však prodávaly pohádky. Přestože nakupujících nebylo mnoho, své nové majitele získalo docela hodně knih. Získané finanční prostředky použije každá třída dle svého uvážení. Naše 9. třída se rozhodla výtěžek použít na financování dalších akcí, které bychom chtěli pro mladší žáky školy pořádat. Bude to např. Halloween, Mikuláš aj.

            Rádi bychom poděkovali nakupujícím i našim učitelkám, které burzu knih podpořily svou účastí, zejména paní učitelce Z.Kutmanové, P.Kopecké, A.Komárkové, I. Komorousové, K.Pitrofové a I.Paučové. Naše díky patří i panu školníkovi Ulrychovi, který nám pomohl s technickými detaily akce.

            Doufáme, že burza knih bude pokračovat i v dalších letech a že účast bude vyšší než letos. Žáci 9.ročníku.

                                                                                                                                                                       

        • Slavnostní uvítání prvňáčků
          • Slavnostní uvítání prvňáčků

          • České školy se pro žáky letos otevřely v pondělí 4. září. Tak tomu bylo i na naší škole. Do dvou prvních tříd nastoupilo celkem 29 žáků. Natěšené školáky uvítaly paní učitelky, Mgr. Jitka Pokorná a Mgr. Jana Dvořáková, spolu s panem ředitelem Mgr. Markem Bielkem a panem starostou Ing. Vladimírem Vormem. Někteří přišli odvážně a s úsměvem, někteří přicházeli opatrně a byli rádi, že je doprovází rodiče. Setkání ve třídě bylo příjemné a zábavné. Tvářičky malých žáků vykouzlily úsměvy, zejména v okamžiku, kdy zjistily, že je ve škole docela dobře, paní učitelky jsou milé, třída je plná stejně starých spolužáků a že tu pro ně jsou i dobroty a dárky.

            Učitelům, rodičům i všem žákům naší školy přejeme, ať je školní rok 2023/2024 úspěšný, milý, prostě fajn. Vedení školy.